söndag 19 juni 2011

Englas Skafferi







Englas Skafferi erbjuder en kreativ kvalitetsupplevelse i en lantlig sekelskiftesmiljö. Surdegsbröd, kanelbullar & rättvisemärkt, ekologiskt perkolatorkaffe är våra specialitéer. Mathantverk som gör skillnad, framför allt för smakupplevelsen!



Vi driver surdegsbageri, lantcafé och konferensverksamhet befruktat av en kulturscen. Vi erbjuder bakkurser (se vårt kursprogram) och evenemang (se vår kalender) samt en Lek- & Upplevelsepark utomhus för barn i alla åldrar. Vår butik rymmer lokalproducerade skafferivaror och är specialiserad på proffsutrusting för hemmabagaren. Jäskorgar, baguetteplåtar, degskrapor, snittknivar och brödknivar.



- Vilken dröm ligger bakom Englas Skafferi?
Drömmen skapades på ett café på Nya Zeeland i mars år 2000 på vår bröllopsresa. The Wholemeal Café hade kombinerat enkel, kvalitativ mat med kultur, ekologisk tänkande, återbruk, och kreativitet. Något som precis satte fingret på den livsstil vi ville skapa för vår fortsatta liv tillsammans.

Vi vill visa på livet som en helhet. Och vi vill ge rum för möten. Möten mellan sinnen, mellan människor och möten med nya erfarenheter. Att alla våra sinnen samarbetar för att ge oss en helhetsupplevelse; syn, hörsel, smak, doft & känsel. Hos oss är miljön vi vistas i viktig för ögat, det ska vara kreativt och vackert att se på. Fågelsång kvittrar utomhus, harmonisk rofylld musik spelar inomhus. Smakupplevelsen av genuint bakhantverk ger brödminnen att berätta om. Dofter sprids från bageriet, perkolatorbryggaren & trädgårdens frodighet.


- Vilken upplevelse vill ni ge den som besöker er?
En stund.
Livet snurrar fort ibland och hos oss erbjuder vi en paus.
Allt är ordnat, det är bara att sitta ner och insupa atmosfären, kreativiteten och smakupplevelsen.


- Hur skulle ni vilja att de som kommer till Skafferiet minns besöket hos er?
Ett välmående till både mage och själ.
Smakfull påfyllning för både öga och gom.
Att själen blev lite helare, magen lite mättare, tankarna lite klarare, de små drömmarna lite uppfriskade, på det hela taget en helrenovering av en som människa!
 















Ola & Ingrid Hoelstad
Lännäs Södra Skola
715 93 Odensbacken

019-10 11 51
0704-78 52 58 Ingrid
0700-123 989 Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade